добрый день

ko si predaleč za klepete

Saturday, May 26, 2007

Paslednji zvanok

Včeraj je po Moskvi cingljalo. Na nek način so torej tudi oni praznovali Dan mladosti :) 25. maja je v Rusiji namreč zadnji dan šole in zaključni letniki srednjih šol, se pravi po enajstem letu šolanja, stari 17, 18 let, so bili včeraj zvezde dneva. Vsi so nosili lente z rusko zastavo, na kateri je pisalo, da so zaključili šolanje. Nanjo je bil pripet še majhen zvonček, ki je skozi cingljal, v simbol zadnjega šolskega zvonca (paslednjega zvanoka).
Mi smo se včeraj v Parku Gorki dobili na pivu in šašlikih (ražnjičih) in tako tam tudi ujeli to prešerno vzdušje celih razredov, z učiteljicami na čelu, in take smešne podobe punc, oblečenih v stare šolske uniforme, s pentljami v laseh.
*

Že prej sva slišala, da je to tudi dan, ko se ga mladi napijejo, in zato starše na roditeljskem sestanku vnaprej opozorijo, naj otroci le prej kaj probajo, da ne bo na ta dan polomije :) Kakorkoli, včeraj v parku kao niso prodajali piva. No, mi smo očitno zgledali dovolj stari, kot da nam je že davno odzvonilo :), in nam je natakar tako pritajeno prinesel pivo v vrču za sok, pol smo si ga pa v dva deci kozarčke nalivali - pa ko bi se naša pivska pena itak z letala videla :)
PS
Današnja misel dneva tako zelo paše k tej temi!
It is not how old you are, but how are you old.
Jules Renard

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Uh, kako čas teče...in kako živi so spomini na "kostume" ob zaključku srednje šole. Vsaka generacija ima svoje finte in kakor vidim tudi vsaka država. Bi bilo zanimivo zbrati slike vseh držav...pa lep dan...pijte vodo-lp amam

28 May, 2007 10:24  

Post a Comment

<< Home