добрый день

ko si predaleč za klepete

Friday, September 01, 2006

Moj trebuscek je pa tak

Mislm, d sm tu nekje na ulicah zgubil kaksen kilogram. Nasa ''mama'' gospodinja/hazjajka zelo zdravo kuha, pa tudi res okusno (ne v stilu 'kolk mora bit pa tole zdravo!'). Taksna je bila tud hrana generacije mojega atija, zdrava pac, le za okus sem v dvomih.
Je se po vecini z zlico - razne juhe-saljonke (kisle juhe-podobne kot pri nas na festah po 3tji uri zjutri), borshi (juha z rdece pese, repe ipd), filane paprike/perec. Tudi juhe z gobami/gribi so zelo pogoste, saj je gobarstvo v tem letnem casu ruski nacional sport in oddih (predvsem za tiste, ki gredo v svoje vikendice/datcha). Zraven juhe je konstanto prisotna kisla smetana, ki zares doda piko na i in se lepsi izgled. Edino solato bi bilo treba obogatit s cebulo, kisom in oljem in pol se mal s kisom:).
No, zelo znani so pirimini-podobno raviolijem (testenine z mesom), pa razni shashliki(kurica,teljatina, gavedina). Znana slascica pa je pirozhok... nas strudel... in ogromno konfetov (cokoladice). Zelo poznana fabrika je Krasni oktjabr, no na cokolado lih ne padam...
Imajo pa zato celo rajso pirov in vodk. Za zdej se nisem cist v te sfere not padu. Bom kasneje spisal tistih 15 pirov, ki jih ze poznam:))), za spoznavanje z vodko pa bodo primerni zimski meseci (ker pivo prej zmrzne:)) ) No, pili smo tudi kvas (rzna in lahka alko pijaca) in medovuha (podobno kot nasa medica le da v precej precej lazji obliki).
do naslednjic! lpu

0 Comments:

Post a Comment

<< Home